Cu toții știm cât de benefică este Educația Fizică și Sportul. Mă bucur să văd că în jurul meu continuă să fie și să apară persoane atrase către acest domeniu. În același timp sunt și persoane care din varii motive neglijează mișcarea, chiar dacă cunosc beneficiile. Cu toții alegem. Ne folosim liberul arbitru.

Ce se întâmplă de fapt în spatele acestor beneficii? De ce ne simțim bine când facem mișcare ?  Mai ales, când facem mișcare pur și simplu din plăcere, din bucurie . Și ulterior ne ducem ușor ușor spre necunoscut unde am vrea să ne dezvoltăm anumite abilități, să ne învingem anumite frici.

Mă numesc Cosmin Prisacariu, sunt profesor de Educație Fizică și Sport și dau un singur simplu răspuns (pentru că sunt mai multe ) la întrebările de mai sus:  Prin trasee utilitar – aplicative, formate din exerciții fizice bine stabilite atât metodologic/științific cât și senzorial/emoțional, corect raportate la capacitățile motrice fiecărui individ se pot înlătura blocaje energetice / frici la orice persoana (adult, copil ), inclusiv la copiii „speciali” , copii cu autism, sindrom down etc.

Pe mine, această perioadă provocatoare, mă călește din multe puncte de vedere , inclusiv cel profesional. Nemaiavând momentan, acces la o sală de Educație Fizică și Sport, îmi dezvolt creativitatea și mă folosesc de ce resurse/materiale am la MOMENTUL PREZENT ( AICI ȘI ACUM ) . În filmuleț veți vedea cât de benefică și utilă poate fi o gospodărie , chiar și pentru Educație Fizică și Sport.

Pentru informații/programări, consultați secțiunea SPORT a acestei pagini web, și bineînțeles sunteți liberi să vizitați toată pagina. Nimic nu-i întâmplător :) .