Roberta Şerban

nutriţionist

O să încep aceste rânduri în primul rând cu mulţumiri pentru tot ce am primit în această viaţă de la cei care  mi-au fost profesori pe drumul meu şi în mod special fiului meu care m-a ajutat pe tot parcursul timpului să conştientizez ce e important pentru mine, ce e bine să plece din viaţa mea şi ce să rămână. Alex este un copil special şi nu numai pentru mine dar şi pentru cei care au intrat în viaţa lui, un copil care te învaţă să accepţi, să conştientizezi şi să iubeşti. Despre mine aş putea să vă povestesc multe dar cred ce ceea ce e important este doar că sunt un suflet ca şi voi de altfel care a venit pe această lume să înveţe, să experimenteze şi să evolueze. Din dorinţa profundă de a-mi ajuta fiul, am căutat multe variante de vindecare pentru el şi doar după nişte ani am înţeles că de fapt şi eu aveam nevoie de vindecare. Încetul cu încetul am conştientizat ca vindecarea mea îl va ajuta pe el să se “deschidă“ către viaţă, către ceea ce suntem de fapt cu toţii, iubire, armonie, bucurie…

Ajutorul nu a întârziat să apară pentru noi. Au apărut oameni care ne-au ajutat pe amândoi, pe mine acolo unde aveam nevoie iar pe el să se manifeste şi în exterior să se simtă în siguranţă, să comunice, să socializeze, să-şi manifeste emoţiile, să se joace cu ceilalţi copii, să scrie să citească şi să se bucure de ceea ce îl înconjoară.

În toţi aceşti ani am absolvit prin şcoala de detoxifiere “Dr. Robert Morse“ în Statele Unite ale Americii cursuri de detoxifiere cu ajutorul lui Linda Sheer, unul din profesorii mei, specialistă de peste 40 de ani în medicină naturistă şi vedere intuitivă medicală. Mi-am continuat studiile şi în România, iar în prezent profesez ca tehnician nutriţionist pentru adulţi şi copii. Medicina naturistă este după opinia mea cea care ne întoarce foarte mult către noi, iar cu ajutorul a tot ceea ce a lăsat Dumnezeu pe pământ, şi aici mă refer la plante, fructe, legume, seminţe şi prin conştientizare, cu o  dietă echilibrată şi mişcare capacitatea noastră interioară de vindecare creşte considerabil, iar bolile care sunt considerate incurabile pot dispărea. Ca opinie personală şi nu numai, vă pot spune că atunci când suntem conştienţi că noi nu suntem o boală şi că ea e venită doar ca să ne atenţioneze că ceva nu este în regulă cu noi şi că e bine să schimbăm ceva la noi cu ajutorul hranei de zi cu zi, nutriţia este un instrument foarte important pentru noi.

Sunt absolventă a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei promoţia 2005 – 2008 din cadrul Universităţii Bucureşti şi master în Terapie Logopedică  în Procesul de comunicare şi Limbaj  promoţia 2008 – 2010. Experienţa profesională a început în anul 2008, acum aproximativ 13 ani şi continuă, iar în prezent particip activ la activităţile copiilor de zi cu zi pe care îi susţin prin terapie logopedică, artterapie şi socializare.

Din experienţa mea, cu cât eşti mai “echipat“ în a gestiona situaţii dificile prin care trece un copilaş cu autism se pot declanşa multe beneficii în vindecarea acestora. Este minunat, ca părinte a unui copil cu autism să încerci să-ţi înţelegi copilul în toate manifestările sale. Înţelegerea, toleranţă şi iubirea contribuie la consolidarea relaţiei părinte copil, contribuţia directă a părintelui la progresul copilului.

Programele pentru copilaşi cu care lucrez sunt: ABA, Arterapia şi Socializarea.

Relaţia mea cu părinţii cu părinţii are şi ea o semnificaţie importanta. Aşa putem lucra în echipă pentru binele copilului.

Andreea Mitrache

psihoterapeut

Cosmin Prisacariu / profesor de educație fizică și sport

Cosmin Prisacariu

profesor de educație fizică și sport

Ca profesie sunt absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iași. Am continuat studiile cu Master în Fitness și Estetică Corporală. Sunt o persoană căreia îi place să lucreze din inimă, cu afecțiune și bucurie. Îmi desfășor activitatea profesională ca profesor de Educație Fizică și Sport, iar experiență în acest domeniu am de peste 5 ani atât în țară cât și peste hotare. Mi-am dorit această profesie de când eram în clasele gimnaziale, simțind că și eu la rândul meu pot oferi copiilor plăcerea pentru mișcarea fizică.

Educația Fizică este o componentă a Educației Integrale, alături de educația intelectuală si socială. Prin practicarea organizată și sistematică a Educației  Fizice, se îmbunătățește potențialul biologic al omului.

Ia legătura cu noi