Nutriţia prin detoxifierea corpului fizic sunt procese importante în vindecarea fizică şi emoţională, vindecare profundă prin cauzalitatea bolilor

Atunci când o persoană este afectată de boală şi înţelege cauza acestei suferinţe, detoxifierea corpului fizic este “unealta” principală pentru vindecare.

Nutriţie pentru adulţi

Încep aceste rânduri cu învăţături primite de la cei ce mi-au fost profesori şi  pe care îi respect pentru tot ce mi-au oferit de-a lungul timpului. Vindecarea oricărui suflet vine prin conştientizare, trezire şi lucrul cu emoţiile. Boala apărută în corpul fizic este o atenţionare că sufletul nostru are nevoie de vindecare. Corpul fizic este “vehiculul” nostru cel care are experienţă de mii de ani şi ştie cum să se vindece dacă îi oferim hrana de care are nevoie, în special hrana “vie”. Neprocesată, bazată pe fructe, legume şi seminţe.

De ce fructe, legume şi seminţe????? Pentru că sunt crescute în lumina soarelui, sunt alimente alcaline pentru corp, iar după cum ştim, boala apare în urma acidităţii emoţionale şi a acidităţii produse de alimentele acide.

Pentru a ne vindeca e bine să dăm drumul emoţiilor ce nu ne mai servesc (tristeţea ce ne poate afecta aparatul respirator, furia ce ne poate afecta ficatul etc.) Toate acestea apar în câmpurile noastre moştenite sau absorbite pe parcursul vieţii venite pentru experienţa personală şi creştere spirituală. Atunci când “blocăm” emoţiile ele cresc ca şi energie şi pot duce la boală prin aciditate emoţională.

Corpul, mintea şi emoţiile sunt un tot ce trebuie tratat unitar. În perioada detoxifierii prin hrană alcalină emoţiile “pleacă” din corpurile noastre (ele se hrănesc cu alimente acide) iar pH-ul corpului creşte aducându-ne sănătatea, vitalitatea şi bună dispoziţie. În urma detoxifierii pot apărea rezistente ale minţii, ea fiind una din cauzele principale ale acidităţii emoţionale.

O minte liniştită înseamnă un corp sănătos şi plin de vitalitate, de aceea e nevoie de răbdare şi perseverenţă.

Roberta Şerban

nutriţionist

Nutriţie pentru copii

Alimentaţia copiilor este un factor important pentru viaţa lor,  pe lângă iubirea şi strictul necesar material de care are nevoie orice copil. Nutriţia pentru copii urmăreşte aceleaşi principii ca şi nutriţia pentru adulţi. Atât adulţii cât şi copii au nevoie de aceleaşi tipuri de nutrienţi – vitamine, minerale, carbohidraţi, proteine şi grăsimi. În cazul copiilor trebuie avut în vedere că aceştia au nevoie de cantităţi de substanţe nutritive diferite adaptate fiecărei etape de dezvoltare.

Alimentaţia sănătoasă la copii se bazează pe o dietă vegetariană bazată pe fructe, legume, seminţe şi o parte din produsele animale cum ar fi ouăle şi carnea de peşte. Necesarul zilnic de nutrienţi e bine să fie mai mare decât a unui adult pentru a permite dezvoltarea copilului din punct de vedere fizic cât şi mental. Suplimente naturale pentru copii de la “minunea naturii” pe care o numim albină şi care ne oferă mulţi nutrienţi, vitamine, minerale, aminoacizi şi aici vorbim de extractul de propolis, păstura, polenul, mierea este esenţial pentru un sistem imun puternic al copiilor. Pe lângă alimentaţia de bază, suplimentele naturale sunt necesare pentru ca un copil să fie sănătos.

Echilibrul în alimentaţie, alimentele alcaline şi mişcarea fizică sunt necesare în alimentaţia zilnică. Ca mamă am adoptat pentru copiii mei o dietă vegetariană şi am suplimentat cu produse naturale apicole care le-au întărit celor doi copii sistemul imun. Lipsa zahărului rafinat din alimentaţie şi apariţia fructelor dulci i-au ajutat pentru a avea un sistem imun puternic. Deasemenea, glutenul l-am evitat în diata copiilor pentru efectele nocive legate de nervozitate sau chiar anxietate.

Echilibrul în viaţa de zi cu zi în alimentaţia copiilor este esenţial ca şi echilibrul în viaţa socială sau sufletească…